Ontwikkelassessment kosten

Ik zit in de directie van een bedrijf met meer dan 200 man personeel. Het is dan ook erg moeilijk om goed personeel te vinden. Gelukkig is het merendeel van ons personeel erg goed. Er zijn jammer genoeg ook een aantal werknemers die de kantjes ervan aflopen. We zijn dan ook opzoek gegaan naar iets dat ervoor zorgt dat deze werknemers wel gemotiveerd zouden maken. We hebben gesprekken met ze gehad, maar hier komt helaas vaak weinig uit. We zijn daarna dan ook opzoek gegaan naar externe partij die ons kon helpen. Zo kwamen we uit bij een bedrijf die aan ontwikkelassessment doet. Dit bedrijf is erin gespecialiseerd om personeel weer te motiveren en om te kijken waar de werknemer juist heel goed in is. Soms kan een verandering van functie al zorgen voor enorme verschillen, maar omdat wij geen tijd hebben om dit allemaal zelf uit te zoeken besloten we dus om ontwikkelassessment plaats te laten vinden.

Ontwikkelassessment

Toen we eenmaal besloten hadden dat we gebruik zouden maken van de ontwikkelassessment hebben we de werknemers waarbij wij dachten dat dit nodig was bij elkaar geroepen. We hebben ze dan ook verteld dat we dit bureau ingeschakeld hebben om erachter te komen waar er verbetering zou kunnen zitten. De werknemers pakte dit gelukkig erg goed op en waren enthousiast over deze oplossing. Een week later begonnen we aan het ontwikkelassessment. De ontwikkelassessment zorgde bij ons voor enorme verbeteringen. We hebben wat functies verwisseld, met als gevolg een verbetering van het team. We werken nu nog sneller dan voorheen en de zwakke schakels zijn tegenwoordig juist de sterkste van het team.

De kosten van een ontwikkelassessment

Doordat we dus veel geld verloren door een aantal werknemers maakte het voor ons ook niet heel veel uit wat het moest kosten om dit op te lossen. We zijn met het bedrijf in zee gegaan zonder te vragen naar het prijskaartje. We hadden namelijk nog een enorm budget waar we gebruik van konden maken. Toen de ontwikkelassessment voor de door ons geselecteerde werknemers was afgelopen kwam de rekening. Deze rekening vonden wij als directie heel erg meevallen. De ontwikkelassessment had namelijk gezorgd voor een veel beter team. Een beter team zorgt voor een hogere omzet en met deze hogere omzet verdienden we dat bedrag zo weer terug. De volgende keren dat we werken dat werknemers niet zo goed werk meer verrichten zullen we er ook weer voor kiezen om een ontwikkelassessment te laten plaatsvinden.

Hoe hoog zijn de ontwikkelassessment kosten nou eigenlijk

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *